Matlagning i världsklass

Matlagning i världsklass

Matlagning på tv har under flera år varit väldigt populärt och haft stor genomslagskraft. Många av de snitsiga rätterna som tillagas på tv under den bästa sändningstid är lätta att laga hemma i köket. Matinspirationen i rutan har gått rakt hem i tv-sofforna.

Mat med hjärtat
För att kunna vinna en tävling som årets kock måste du självfallet kunna laga enormt god och läcker mat, men det räcker inte med att du kan läsa av ett recept för att kunna lyckas. Matlagning handlar också om att kunna känna sig fram vilka ingredienser som passar ihop och komponera en måltid som får det att kännas som att du lagat mat med hjärtat. När du vill ha lite härlig matinspiration och är trött på dina egna kokböcker är det bara att slå på tv:n och leta upp ett matprogram. Många tv-kanaler har flera olika program som handlar om både matlagning och bakning. För att bli årets kock måste man så klart kunna matlagning på sina fem fingrar, men matlagningen måste även falla juryn i smaken. För att komponera en nyttig måltid kan du på livsmedelsverkets hemsida få bra tips och inspiration på näringsrik mat. Många gånger är det roligt att laga mat tillsammans. Istället för att du ensam ska stressa hem från jobbet och fixa middag till dina vänner kan du satsa på att bjuda hem dina vänner lite tidigare så att ni kan laga maten tillsammans. Avnjut sedan måltiden tillsammans med någonting gott att dricka.Matlagning i världsklass 2

Vegetariskt alternativ
Många av oss fastnar i samma mönster när det gäller matlagning vilket innebär att vi äter kött flera gånger i veckan och kanske några gånger fler än vad som anses rekommenderat. Det finns många härliga vegetariska rätter som kan ersätta och piffa upp våra vardags- och festmenyer. För att kunna få den åtråvärda titel årets kock krävs det att man kan laga en repertoar av både kött, fågel, fisk och vegetariskt. Vill du hålla kvar vid kötträtter som bjudrätter kan du imponera på dina gäster med en vegetarisk fördrink som är helt gjord på grönsaker. Till detta behöver du en råsaftscentrifug och det finns en uppsjö av modeller och märken att välja mellan. Ta gärna och läs igenom konsumentverkets råd för vad som gäller när du gör ett inköp av en produkt. Vem vet, kanske är det din grönsaksdrink som kommer att föra dig ett steg närmre till titeln som årets kock.

litepress